söndag 24 november 2013

Godahoppsudden

24/11
Vaknade 04.30 av att fåglarna kvittrade glatt och solen steg upp! Underbara fåglar som har hittat hit nu, en del ända från Sverige!
Själv somnade jag om några timmar till kl 8.00. Då var solen redan högt på himlen och det var stekande varmt på min lilla balkong. Ingen blåst heller, vilket annars är väldigt vanligt här i Kapstaden. ”Doktor Kap” kallas vinden eftersom den anses blåsa bort alla baciller och man håller sig frisk. Vinden gör att tillvaron blir behaglig, trots värmen!
Blev hämtad med minibuss och tillsammans med ett gäng andra volontärer gjorde vi en dagsutflykt ner till Cape Point och Godahoppsudden! En fantastiskt vacker bilväg går runt hela Kaphalvön, med vidunderlig utsikt över hav och vatten! Jag är lite överraskad av alla vackra berg som finns överallt åt vilket håll man än tittar..! Men eftersom jag älskar både berg och hav passar det mig som handen i handsken.
Vi fick en lång, fantastiskt vacker promenad upp på berget till olika utkiksplatser både på Godahoppasudden och Cape Point någon halv kilometer därifrån. Vilken mäktig känsla det måste ha varit för Vasco da Gama och alla andra sjöfarare på 1400-talet att runda denna udde på väg mot nya världar!
Efter denna promenadtur i värmen var vi rätt hungriga och fick då fantastiskt god lunch på en otroligt vackert belägen Seafoodrestaurang en bit norrut.
Ett välbehövligt, svalkande bad i havet vid den lilla staden Simonstown hann vi också med på väg tillbaka till Cape Town.
Bara fyra dagar har jag varit här, men intrycken är otroligt många och det känns som flera veckor. Nya ljud, nya dofter, nya rutiner smälter ihop i mitt sinne och blir till lite nytt liv!
Sitter på balkongen och lyssnar på Cikadorna och på människor som kommer och går från tågstationen alldeles intill. Nu har det blivit mörkt, den afrikanska natten börjar och klockan är tio över åtta.

I morgon är en ny dag med alldeles nya möjligheter..!

3 kommentarer:

  1. Låter inte dumt Här är det snålblåst, lite under 0 grader; en vind med virus,snuvor och ledbesvär!

    SvaraRadera
  2. Följer dina berättelser och avundas ledighet och upplevelser men inte värmen. Själv går jag omkring i byggdamm och har beslutsångest och längtar efter snön. Tänk så olika vi kan vara!

    SvaraRadera